Fremhevet bilde

Bærekraftige satsninger fra Apple øker produktiviteten på arbeidsplassen

IT-bransjen har lenge vært en bidragsyter til unødvendige miljøutslipp. Da er det godt å se at flere av de største i bransjen kommer med gode, bærekraftige satsninger som er en del av løsningen, ikke problemet. Slik kan du bli mer bærekraftig med Apple.

I 2020 gikk Apple ut med et ambisiøst løfte om å gjøre forsyningskjeden og produktene sine karbonnøytrale innen 2030. De har iverksatt flere tiltak og bruker store ressurser for å nå målet. Et eksempel er designendringer gjennomført i 2019 som bidro til at selskapet reduserte CO2-utslippet sitt med hele 4,3 millioner tonn.

Kjøper du inn Apple-produkter produsert i 2019 eller senere kan du være trygg på at du får produkter laget av resirkulerte materialer og som på den måten minsker klimaavtrykket til din virksomhet. Ved hjelp av roboter har Apple også klart å utvikle og utvide resirkuleringsprosessene sine til å også hente ut viktige materialer som wolfram og magneter laget av sjeldne jordarter fra Taptic Engine i iPhone. For så å bruke elementene på nytt i nye produkter. Robotsystemet kan demontere 200 iPhone hver time.

Andre tiltak Apple har gjennomført inkluderer å velge miljøvennlige materialer og stoffer i produktene sine samtidig som de reduserer avfall og svinn i produksjonsprosessen. De tilbyr også programvareverktøy som gjør det mulig for hver enkelt bruker å styre enhetens energiforbruk.

Apple sitt fokus på klimanøytrale produkter og bærekraftige prosesser har definitivt vært med på å sette en ny standard for IT-bransjen.

Bærekraft går ikke på bekostning av kvalitet

Selv om Apple har utvidet satsningen sin på bærekraftige prosesser og produkter betyr ikke det at de har ligget på latsiden når det kommer til teknologisk utvikling. For kort tid siden lanserte selskapet sin egenutviklede M1-chip i den nye generasjonen av MacBook Pro, iPad Pro og iMac. M1-chippen erstatter en rekke chipper som maskinene tidligere var avhengige av. Nå er alt samlet i en superrask og råsterk M1-chip.

MacBook Pro med M1-chip er et smart valg for bedrifter – av mange grunner. Brukerne av enheter med denne chippen melder inn færre supportsaker – noe som gir reduserte utgifter til brukerstøtte. Det er vanligvis også en økonomisk fordel ved å kjøpe en MacBook fremfor en PC. Innkjøpsprisen er oftere høyere, men sluttregnskapet ender allikevel i pluss. Noe av grunnen til det er at operativsystemlisensen er inkludert og at flere sikkerhetsmekanismer er bygget inn i systemet og maskinen som standard.

Batteriet til Macbook Pro med M1-chip rekker i hele 20 timer. M1-chippen har også ført til at prosessytelsen er 2,8 ganger bedre og at grafikken er opptil 5 ganger raskere. Maskinen er også svært stillegående og benytter en ny varmesprederteknologi som håndterer varmeutviklingen uten en lyd. Det vil gjøre overgangen tilbake til kontorlandskap mer behagelig for de fleste.

KRAFTIG OG ELEGANT: MacBook Pro med M1-chip er superrask og takler de fleste arbeidsoppgaver. iCloud lar deg jobbe sømløst på tvers av iMac, iPhone og andre Apple-enheter.

Flere oppdateringer har økt produktiviteten til brukerne

De siste produktoppdateringene fra Apple har lagt grunnlaget for produkter som øker effektiviteten til ansatte, tilrettelegger for en strømlinjeformet arbeidsflyt og tjenester og teknologi som fremmer samarbeid på tvers av lokasjoner. I tillegg fortsetter sikkerheten å utvikle seg. 

Med oppdaterte operativsystemer og produkter som er tilpasset en moderne arbeidsdag har Apple gjort det enklere for IT-avdelingen å administrere og rulle ut ny funksjonalitet samt styrke sikkerheten. Blant annet kan IT-avdelingen merke apper som ikke-slettbare og dermed sikre at uheldige brukere ikke kvitter seg med essensielle apper som VPN og samhandling. 

Ble du nysgjerrig på om Apple-produkter med ny M1-chip passer for din bedrift? 

Les mer om funksjonaliteten i nettbutikken vår.