Fremhevet bilde

Finn ut om dine bedriftsdata er til salgs på Darkweb – gratis skann

På Darkweb – eller “Det mørke Internett” – kjøpes og selges kritisk informasjon om norske virksomheter daglig. Bare én prosent av bedriftene Serit har sjekket til nå, har ikke vært eksponert for risiko. Vi skanner Darkweb gratis og hjelper deg å iverksette tiltakene som trengs for å gjenopprette sikkerheten. 

Hacking og cyberkriminalitet har i dag blitt en profesjonell bransje hvor kriminelle kan kjøpe og selge informasjon på Darkweb uten særlig fare for å bli oppdaget. Darkweb, eller Deep Web og “Det mørke nettet” som det også blir kalt, er nemlig en del av Internett der brukerne er helt anonymiserte. Her er det mulig å kjøpe og selge alt fra heroin, leiemord, kreditkortdata og sensitiv informasjon på åpne markedsplasser uten å legge igjen et eneste spor.  

– Det er ikke bare data fra store, internasjonale virksomheter som har verdi i dette markedet. Sensitive data fra små og mellomstore bedrifter blir solgt og kjøpt daglig og fører til store økonomiske tap, konkurser og tap av omdømme, også blant norske bedrifter, forklarer Øystein Rudi, CTO i Serit Hålogland. 

Er din bedrift blitt eksponert? Slik sjekker du 

Cyberkriminalitet rammer vanligvis norske bedrifter ved at kriminelle får tak i epostadresser og passord fra ansatte. Disse dataene brukes deretter til å svindle bedriftene for store summer – for eksempel ved at de kriminelle purrer på “utestående” fakturaer eller informerer om “endrede” kontonummer for innbetaling. 

For å sikre deg mot at dette skjer deg og din bedrift tilbyr Serit en gratis skann av Darkweb for å finne ut om dine bedriftsdata er til salgs der. 

– Det er mindre enn én prosent av de vi har utført skann på som ikke har vært eksponert for risiko ved at data om bedriften har vært på avveie på Darkweb. Og denne ene prosenten har mest sannsynlig nettopp byttet epostdomene, sier Rudi.  

Legg igjen kontaktinformasjonen din i skjemaet under for å få en gratis Darkweb-skann gjennomført av en IT-ekspert fra Serit. (Hvis du kommer fra Facebook og allerede har lagt igjen kontaktinformasjon, trenger du ikke fylle ut én gang til.) Du vil få rapporten presentert sammen med råd om sikkerhet og tips til videre opplæring av dine ansatte i IT-sikkerhet. 

  • Ved å registrere din e-postadresse bekrefter du å ha lest vår personvernerklæring og godtar at vi sender deg deg e-post med informasjon om relevante webinarer og tilbud.