Fremhevet bilde

Får opp øynene for Apples «superkrefter»

Smart, lønnsomt, sikkert og bærekraftig – det er mange grunner til at både privat og offentlig sektor sperrer opp øynene for MacBook Pro og Apples M1 chip. 
 

Hva fikk egentlig Nesseby kommune i Finnmark til å gå fra pc til Mac? Og hva er det som gjør at så mange lar seg imponere av kvantespranget i Apples heftige chipteknologi?

– Apple har gjort et kraftig byks i utviklingen av chipene som brukes i MacBook Pro. Den 13. januar skal Serit og Apple snakke mer om dette i et webinar. Her blir det mulig å lære mer om hva teknologien faktisk innebærer, sier Senior IT-konsulent i Serit, Jonas R. Sjøtun.

Sikkerhet på et nytt nivå
Det er ikke bare profesjonelle brukere og ihuga Mac-entusiaster som har oppdaget chipteknologien som omtales som de kraftigste chipene Apple noensinne har bygget. Mac brukes i dag i både privat og offentlig virksomhet, også der det stilles særlig høye krav til sikkerhet. 

– Nettopp datasikkerhet blir et viktig tema i webinaret. Både små og store bedrifter er utsatt for tap av data. Samtidig som kundene våre er opptatt av at sikkerheten ivaretas, vil de unngå å måtte bruke for mye tid på å sikre dataene sine. Chip-teknologien i nye MacBook Pro og den innebygde Secure Enclave, tar med seg de samme kraftige sikkerhetsfunksjonene som finnes i iPhone, over til de mest brukte maskinene fra Apple. Med bruk av dedikert maskinvare som beskytter påloggingspassord og aktiverer kryptering på filnivå, snakker vi her om sikkerhet på et nytt nivå, sier Sjøtun. 

Et lønnsomt skifte 
Det er System Engineer fra Apple Norge, Torgeir Bergsvik, som skal forklare hvordan Apple-teknologien beskytter hele økosystemet i datahverdagen. Sjøtun skal blant annet snakke om hva som fikk Nesseby kommune i Finnmark til å gå fra pc til Mac.  

– Maskinens levetid er et viktig poeng for en kommune. Man sier gjerne at en Mac har en levetid på 7-8 år, mens levetiden på en pc er maks 4-5 år. Dessuten er restverdien på maskinene høy. At Mac er mye mer takknemlig å administrere, er en annen viktig årsak til at kunder velger å gå fra pc til Mac. Jobben med å distribuere apper er enklere og mer effektiv ettersom man bruker App Store, som de fleste kjenner til. Ved å bruke apper som lastes ned derfra, vet man også at det som pushes ut er sikkerhetsklarert, poengterer Sjøtun. 

Mac er tut og kjør! 
Automatiske sikkerhetsoppdateringer og systemoppdatereringer er også musikk i ørene for en kommune eller en bedrift som administrerer mange brukere.  

– En Mac er enkel å ta i bruk. Du kobler til strøm og internett, så er det tut og kjør. Brukerne klarer seg i mye større grad på egenhånd og utrulling er i stor grad automatisert. Det betyr at IT-avdelingen får bedre tid til å konsentrere seg om andre ting. Om det er snakk om én maskin eller flere hundre spiller ingen rolle, Apples Business Manager og Mobile Device Management (MDM) fikser det. At man i tillegg kan kjøre iPhone- og iPad-apper direkte på Mac med Apples chipteknologi, er bare gull. Å ha kun ett «økosystem» å forholde seg til gir utvilsomt en enklere og smartere it-hverdag for våre kunder.  

Vil du bli med på webinar torsdag 13. januar kl. 12.00 kan du melde deg på via linken nedenfor. Webinaret vil foregå i Teams og vare i 40 minutter.