Fremhevet bilde

Gaming gir verdifull kompetanse

Serit Eltele stor tro på at unges spillkompetanse kan være en verdifull ressurs.

– Vi applauderer NAV i Alta for å ha tatt initiativ til gamer-prosjektet som har som hensikt å gi seks deltakerne verdifull arbeidserfaring og innsikt i hverdagen i en teknologibedrift. Vi var ikke i tvil om at vi, sammen med Alta-bedriftene Smartdok og Seacloud, ville gi dem dette. Det sier personalleder, Linda Tangen.

Serit Eltele er en av flere IT-bedrifter i Alta som har engasjert seg i satsingen som fokuserer på hvordan unges spillkompetanse kan brukes i jobbsammenheng. En av ungdommene som er med i prosjektet er Benjamin Bekkemellom (18). Han er en av «gamerne» som har fått muligheten til å omsette sin spillkunnskap til jobbkunnskap. Benjamin fikk vite om gamer-prosjektet gjennom en av NAV sine jobbspesialister.

– I starten visste jeg ikke helt om dette var noe jeg skulle bli med på, jeg måtte bruke litt tid på å tenke før jeg bestemte meg. Men jeg gjorde jo ingenting på dagtid, annet enn å se på tv og game noen timer hver dag. Jeg har gamet siden jeg var veldig ung, nå blir det litt mindre av det, smiler han.

Benjamin Bekkemellem (18) trives med å være på jobb. – Vi er spesielt glade for at det var match mellom oss og Benjamin, og er utrolig stolte over at han valgte oss som sin foretrukne arbeidsplass etter at prøveukene var over. Vi ser frem til å bli enda bedre kjent med han, og til å få se oss selv gjennom hans øyne, sier personalleder Linda Tangen.

På lik linje med fem andre ungdommer som deltar i prosjektet, har Benjamin hospitert hos flere IT-bedrifter siden prosjektet startet opp i mars i år. Etter at de, to og to sammen, hadde vært en uke hos hver av bedriftene, var tida inne for å se om det var match mellom bedriftene og kandidatene. Ble det match, var neste steg å inngå en en avtale om arbeidstrening. Det har resultert i at Benjamin skal være i arbeidstrening hos Serit Eltele i et år. – Det er fint å ha noe og gjøre. Jeg gjør litt forskjellige ting, oppdaterer og setter opp pc-er og sånn, og jeg har besøkt noen kunder. Et av kriteriene for at jeg skal kunne bli her er at jeg tar sertifikat, så derfor er én time i arbeidstida hver dag satt av til lesing.

Eksakt hva han har lyst til å jobbe med i framtida er han usikker på. Men interessen for teknologi og IT er der så klart, og for Benjamin betyr det mye å ha noe å gå til i hverdagen. – Ellers blir det veldig kjedelig. Jo, det er veldig fint, sier han.

Linda Tangen sier at hun er glad for at NAV fortrinnsvis ønsket kandidater med spill-erfaring inn i prosjektet. – Dette fordi vi ser at dette er verdifull kompetanse, som vi ønsker oss. Vi ser at gamere gjennom spillingen utvikler evne til å få overblikk over situasjoner, risikovurdere, ta kjappe avgjørelser, samarbeide og bygge gode kommunikasjonsevner – både muntlig, skriftlig og på norsk og engelsk. Å ha ungdom med spillkompetanse på laget styrker oss i møte med våre kunder, og i møte med fremtiden. Ofte er dette unge som ikke selv er klar over hvor verdifull spillerfaringen er for bedrifter som oss. Det vil vi i Serit Eltele være med på å vise dem.