Går for standard produktkombinasjon

Kombinasjonen trygghetsalarm og elektronisk dørlås skal kvalitetssikre hjemmetjenesten i Alta kommune ytterligere.

 

Det er full rulle på velferdsteknologi-fronten hos Serit Eltele. For øyeblikket rulles høyteknologiske trygghetsalarmer ut til 150 boenheter bare i Alta kommune. Rådgiver, Vidar Thomassen, kan fortelle at det var beregnet at monteringen på de 150 boenhetene ville ta en tre ukers tid. Monteringen er ifølge han godt i rute når 130 av disse allerede er på plass etter to uker.

Standardiserer kombinasjon
Målet med velferdsteknologien er å tilrettelegge slik at helsepersonell får bedre tid til omsorg og menneskelig kontakt. Når en beboer varsler hjemmetjenesten via trygghetsalarmen, er det i så måte et viktig poeng at helsepersonellet som rykker ut slipper inn på den aktuelle adressen. I Alta kommune har hjemmetjenesten derfor valgt å standardisere kombinasjonen trygghetsalarm og elektronisk dørlås.

Prioriterer sikkerhet og responstid
Avdelingsleder I Sone vest, Stina Paulsen, sier dette om hvorfor man har valgt løsningen:
– Det er klart at det fordyrer noe, men beboernes sikkerhet og responstiden kommer i første rekke. Løsningen gir enda bedre kvalitet og et sikrere system som gjør at vi kan rykke ut raskere. Ofte er det sånn at vi som arbeider i hjemmetjenesten befinner et stykke unna adressen der alarmen utløses. La oss si at beboer faller eller ikke kommer seg ut av senga. Hvis vi da må innom helsesenteret her i Alta for å hente en nøkkel før vi kan rykke ut, vil det ta unødvendig lang tid før vi kan være på stedet der alarmen ble utløst, påpeker Paulsen.

Mobilen som «nøkkel»
Takket den elektroniske dørlåsen kan hjemmetjenesten heretter låse opp døra i boligen via mobiltelefonen. Dermed unngår man risikoen for at den fysiske nøkkelen skal komme på avveie.

– Det er klart vi er spente på om dette svarer til forventningene. Tilgangen til det Mobile Vaktrommet forkorter responstiden betraktelig. Vi har vært på Smarthuset i Alta og sett på mulighetene som finnes. Målet er at vi skal kunne ta i bruk enda flere produkter etter hvert, eksempelvis fallalarm.

Montør/tekniker hos Thermoglass, Johnny Skytte, erstatter gamle dørlåser på omsorgsboliger i Alta med ny og moderne teknologi. (Foto: Serit Eltele)

Vil du vite mer om Velferdsprosjektet til Serit Eltele? Kontakt salgssjef Håvard R. Bellika på 906 01 645 eller e-post: havard.bellika@eltele.serit.no