Gratis online sikkerhetskurs på 60 minutter med Fortinet

Mange har allerede tilgang til verktøyene som skal til for å løse utfordringer man kan oppleve når man prøver å få til effektivt samarbeid med kunder og kollegaer fra hjemmekontoret. Vi inviterer til gratis onlinekurs i sikkerhet. Det er effektive 60 minutters kurs for alle som trenger en grunnleggende innføring i verktøyene til Fortinet.

 

Fortinet er en  global leder og en innovatør leverandør av nettverks sikkerhetsutstyr, og sikkerhets abonnement tjenester for forhandlere, datasentre, bedrifter, distribuerte kontorer og internettleverandører.

Fortinets visjon er å levere bred, integrert, sikkerhet med høy ytelse på tvers av IT-infrastrukturen.

Deres unike Security Fabric kombinerer sikkerhetsprosessorer, et intuitivt operativsystem og anvendt trusselinformasjon for å gi deg sikkerhet, eksepsjonell ytelse og bedre synlighet og kontroll – samtidig som det gir enklere administrasjon. Reduser og administrer angrepsoverflaten gjennom integrert synlighet, stopp avanserte trusler gjennom integrert AI-drevet forebygging, og reduser kompleksiteten gjennom automatiserte operasjoner og orkestrering.

Serit Gruppen tilbyr et bredt spekter av tekniske sikkerhetsvurderinger på Fortinet sikkerhetsteknologier og produkter. Uansett om du er en Fortinet sluttbruker, kunde, partner eller er nysgjerrig på sikkerhets, vil disse onlinekursene gi deg en forståelse for suksess med drift og administrasjon av Fortinet produkter.

Dette lærer du i kurset SD-WAN, 19. mai kl 14:00-15:00: 

 • SD-WAN handler om å være online, man skal ha stabil og sikker tilgang til de tjenestene man trenger når man trenger de.Vi ser på funksjonene i SD-WAN, herunder hvordan SD-WAN kan benyttes til å sikre at bankterminalen alltid virker i butikken, at samtalen på mobiltelefonen ikke får «robot stemme» og at kommunikasjonen til skyen er kryptert.

Dette lærer du i kurset Fortinet i datasenter, 26. mai kl 12:30 – 13:30:

Datasentre er knutepunktet for de nyeste trendene innenfor databehandling og nettverk, dette fører til en endring i IT infrastruktur strategien for mange bedrifter samt behov for sikkerhet i datasenteret. I dette webinaret går vi gjennom noen av utfordringene og hvordan man kan møte sikkerhetsutfordringene.

Dette lærer du i kurset Zero Trust med Fortinet, 29. mai kl 09:00 – 10:00

Sikkerhet er normalt fokusert på perimeter sikring, angripere, malware og infiserte enheter som kommer seg på innsiden av perimeteret har ofte fri tilgang til en flat nettverksstruktur eller nettverkssegmentet på innsiden. I dette webinaret går vi gjennom hvordan man kan få kontroll på hva og hvem som er på nettverket ditt.

Dette lærer du i sikkerhet i operasjonell teknologi kurset 03. juni kl 14:00-15:00: 

Sikkerheten i systemer som kontrollerer operasjonell teknologi er viktigere enn noen gang. Tidligere var det ofte klare skiller mellom systemene som styrer eksempelvis en demning og systemene som benyttes til epost og facebook. Ettersom vår hverdag blir mer og mer interaktiv samtidig som «alt tilgjengelig overalt» har blitt normalen og ikke unntaket er sikring at alle systemer viktigere og viktigere.

Vi ser på hvordan man bygger god sikkerhet i systemene som tidligere var sikret ved at «ingen fikk tilgang til de.» Du vil lære;

  • OT Intro. Hva er det?
  • Sikkerhet i løsninger som egentlig ikke er sikre.
  • Hvordan få oversikt over alt som er tilkoblet i ditt nettverk?
  • Live angrep av en PLC.

Dette lærer du i kurset Klientsikkerhet, VPN og autentisering 09. juni kl 14:00-15:00:

Endepunkter har blitt en populær inngangsbillett for angripere, selv om perimetersikkerheten er aldri så god. Med stadig økende antall, og variasjon i, endepunkter (arbeidsstasjoner, servere, tablets, smarttelefoner) som benyttes i organisasjonen, blir administrasjon og oversikt over enhetene en utfordring samtidig som angrepsflaten blir større.

Minst like viktig er oppdatering av tilgangskontroll av interne ressurser når ansatte slutter eller bytter avdeling. I tillegg krever dagens trusselbilde, med stadig endrede variasjoner i malware, et ekstra lag av beskyttelse som kan være med på å beskyttes oss mot avanserte samt hittil ukjente trusler.

FortiClient er med på å styrke endepunktsikkerheten i en organisasjon både mot kjente og ukjente trusler samtidig som integrasjon mot Security Fabric legger til rette for dynamisk oppdatering av tilgangskontroll. FortiClient har en innebygd modul for VPN for sikker fjerntilgang i samme konsoll.

Vi vil i dette webinaret se på hvordan man med FortiClient kan styrke endepunktsikkerhet gjennom integrert synlighet, kontroll og proaktiv beskyttelse.

Agenda:

 • FortiClient og Endpoint Management Server. Hva er det og hvordan henger de sammen?
 • Vi ser på sentral administrasjon av endepunkter og lager en installasjonspakke med ulike sikkerhetsmoduler inkludert FortiSandbox Cloud og cloud-based FortiGuard Global Threat Intelligence for beskyttelse mot avanserte trusler.
 • Ulike tilvalg for VPN som f.eks. always-on, single-sign-on og to-faktor autentisering for økt sikkerhet.
 • Integrasjon mot Security Fabric for dynamisk tilgangskontroll vha. sikkerhetsregler
 • Vi ser på Software Inventory Management for å få oversikt over applikasjoner som kjøres i nettet.

Du kan melde deg på online kursene ved å klikke på lenken nedenfor. Kursene er gratis:

Kursene blir holdt online, deltakerne mottar en link i forkant av kurset som man bruker for å logge seg på kurset. 

Det er ikke nødvendig med forkunnskaper for å ha utbytte av kursene – men det er en fordel om du logger deg på linken ett par minutter før kurset starter. 

Send oss en henvendelse, dersom du ønsker en separat opplæring for medarbeidere i din bedrift. Vi kan tilpasse opplæringen etter behov.