Serit Logo

Hva er Microsoft Azure? Og trenger du det?

Mange Serit-kunder sverger til Microsoft Azure for en pålitelig, fleksibel og sikker sky- nettverksinfrastruktur. Passer denne plattformen for din bedrift også?

– Det beste med Microsoft Azure er at bedrifter kan plukke og mikse tjenester for å lage en skreddersydd løsning som dekker deres IT-behov, forklarer Øystein Rudi, teknisk leder i Serit Harstad.

Microsoft Azure er en plattform som lar deg koble til og bruke over 200 skybaserte og hybride produkter og tjenester. Med Azure kan du erstatte lokal nettverksinfrastruktur og dermed gjøre arbeidshverdagen sikrere og mer fleksibel for bedriftens ansatte.

– Stadig flere tar steget ut i skyen for å modernisere og forenkle driften. Tjenestene i Microsoft Azure passer vel så godt en virksomhet med fem personer, som en med 5000, sier Rudi.

Store fordeler med skybasert infrastruktur

Microsoft Azure muliggjør utviklingen, bruken og administrasjonen av komplekse programmer og applikasjoner fra hvor som helst, og når som helst. 

– Til tross for den enorme kompleksiteten i en rekke tjenester og applikasjoner i Azure, er det likevel de mer grunnleggende tjenestene som er den store vinneren blant våre kunder. Det vil si den sømløse infrastrukturen, tallknusingen og informasjonssikkerheten, forklarer Rudi.

Et nærbilde av en mobil med flere apper. Deriblant Microsoft Teams.
KONSTANT I UTVIKLING: Microsoft har også vært flinke til å stadig inkorporere ny teknologi for å ytterligere forbedre tjenestene sine.

Microsoft med datasentre på norsk jord – tryggere for brukerne

En utfordring flere bedrifter som ønsket å drifte i skyen støtte på tidligere  er strenge regulatoriske krav om lagring av data på norsk jord. Store, internasjonale selskaper som tilbyr skylagring, som Microsoft, AWS og Google, har som regel sentralisert datasentrene sine i for eksempel USA. 

Microsoft har derfor åpnet to etterlengtede datasentre i Norge, og dermed eliminert utfordringen knyttet til kravene om at noen typer økonomisk dokumentasjon og persondata må oppbevares på norsk jord. Dette tilbudet har flere store norske bedrifter som bruker Microsoft Azure allerede benyttet seg av. Blant annet Equinor, DNB og Atea.

Skap en moderne arbeidsplass med Serit

– Utviklingen og utrullingen av nye tjenester og ny funksjonalitet går ekstremt fort i et så stort konsern som Microsoft. Denne utviklingen gjør skyplattformen sikrere, mer tilgjengelig og billigere for hver dag som går. Selv for oss som har dette som både spesialfelt og hobby er det til tider krevende å få med seg alt som skjer, sier Rudi.

Microsoft har lenge vært en viktig partner for Serit og våre kunder.

– Vi har modernisert mange arbeidsplasser med tjenester fra Microsoft, fra de største til de minste. Dette har gitt oss stor kompetanse som vi med glede deler  med våre kunder, avslutter Rudi.

Last ned introduksjon til Microsoft Azure

  • Navn
  • E-post
  • Bedrift

Kontakt meg eller fyll ut skjemaet under

Serit Oslo

Serit Oslo

Serit Tromsø

Serit ITstyring

Serit Eltele

Serit Comtec

Serit Datalink IT

Serit Hålogaland

Serit Itum

Serit Nidaros

Mats Indbjør

Serit ProData

Kontakt meg eller fyll ut skjemaet

Kontaktskjema Oslo

Kontaktskjema Oslo

Kontaktskjema Tromsø

Kontaktskjema ITstyring

Kontaktskjema Eltele

Kontaktskjema Comtec

Kontaktskjema Datalink IT

Kontaktskjema Hålogaland

Kontaktskjema Itum

Kontaktskjema Nidaros

Kontaktskjema ProData Kirkenes