Mye av det vi gjør i løpet av en arbeidsdag gjør vi «fordi det alltid har blitt gjort slik». Men, det betyr ikke at det er den beste måten å gjøre noe på. Kanskje systemutvikling er det som må til for å effektivisere arbeidsprosesser?
Hva er systemutvikling?
De fleste systemer har nok blitt laget for å dekke et behov, og et godt system fører mye bra med seg. For eksempel kan de legge til rette for at bedrifter kan effektivisere arbeidsprosesser. I tillegg kan de bidra til bedre drift. Ved å automatisere manuelle oppgaver, vil systemutvikling bidra til å redusere tid og ressurser på repetitive oppgaver. Det vil også frigjøre ansatte til å fokusere på mer verdiskapende oppgaver.
Nyttige verktøy som er et resultat av skreddersydd programvare kan også bidra til økt produktivitet, presisjon og effektivitet. Med bedre datainnsikt kan bedrifter ta mer informerte beslutninger, noe som resulterer i bedre ytelse og konkurransefortrinn.
Ulike organisasjoner, fra små bedrifter til store multinasjonale selskaper, kan dra nytte av disse tjenestene. Systemutvikling er ikke begrenset til en bestemt industri eller sektor, da det gir verdifulle fordeler for alle som ønsker å forbedre sine arbeidsprosesser.
Bedriften kan ha behov for å effektivisere arbeidsprosesser, eller et ønske om å gjøre ting annerledes. Dersom det ikke eksisterer en god løsning kan det være hensiktsmessig å utvikle et eget system. Så, hvordan gjør man egentlig det?
Hvordan foregår systemutviklingsprosessen?
En systemutviklingsprosess krever teknisk kompetanse og kreative systemutviklere. Hvor kompleks prosessen er vil naturligvis variere fra prosjekt til prosjekt. For å kunne levere et så godt system som mulig, er det viktig med tett dialog mellom kunde og systemutviklere. Selve prosessen består av følgende steg: behovsanalyse, planlegging og design, implementering, testing, overlevering og vedlikehold.
- Behovsanalyse
- I starten av prosessen gjennomføres det en behovsanalyse for å avdekke alle behov. Hva ønsker dere? Hvilke funksjoner er unyttige? Hvilke funksjoner er viktige?
- Planlegging og design
- Basert på behovsanalysen skal det utarbeides en plan for hvordan systemet skal utvikles og hvordan det skal se ut. Skal det bygges noe helt nytt? Skal et mangelfullt system bygges om? Hvilke databaser må settes opp? Er det nødvendig med integrasjoner til andre systemer?
- I denne delen av prosessen lages det ofte en testversjon slik at kunden kan leke litt med produktet underveis. På den måten kan man effektivt identifisere forbedringsområder eller feil, samt teste brukervennlighet.
- Implementering
- I denne delen av prosessen utvikles eller bygges systemet basert på planlagte designet. Nå skal det skrives kode, databaser skal settes opp og systemet skal integreres med andre teknologier. Utvikleren sørger for at systemet fungerer godt, særlig med tanke på brukervennlighet, ytelse og sikkerhet.
- Testing
- Å teste systemet er ekstremt viktig. Det er ofte i dette steget man avdekker eventuelle feil. Testing gjennomføres ved å kjøre systemet gjennom ulike scenarier for å sjekke at det fungerer som det skal.
- Overlevering
- Når alt på to-do-listen er krysset av og alle parter er fornøyde med resultatet, gjennomføres det en offisiell overlevering til kunden. Kunden får en gjennomgang av systemet og hvordan det skal brukes. Hvis det er behov for opplæring skal det gis, eventuelt overlevering av brukermanual. Dette avhenger av systemets kompleksitet.
- Vedlikehold
- Etter overlevering må systemet vedlikeholdes. Eventuelle feil som dukker opp tas hånd om, og nødvendige oppdateringer og forbedringer gjennomføres for å sikre god kvalitet.
Hvem kan ha nytte av systemutvikling?
Alle som har behov for forbedring av eksisterende systemer eller ønsker noe nytt, kan ha nytte av systemutvikling. Det er en rekke fordeler ved å utvikle skreddersydde systemer:
- Redusere manuelt arbeid
- Spare tid og ressurser
- Forenkle arbeidshverdagen
- Øke kvaliteten på produkter
- Optimalisere arbeidsflyt
- Redusere menneskelige feil
- Øke produktivitet
- Mer tid til å fokusere på kjernevirksomhet
Uansett om systemer er enkle eller komplekse, så er de beste systemene tilpasset deres bedrift, deres arbeidshverdag og deres brukere.
Skreddersydde systemer som imøtekommer dine behov
Av og til er det nødvendig å modernisere eksisterende systemer eller utvikle nye for å effektivisere arbeidsprosesser. Vi i Serit er opptatt av at våre kunder skal prestere best mulig, og bli enda bedre på det de holder på med. Vi ønsker å hjelpe der vi kan.
Våre IT-konsulenter har lang erfaring og er dyktige på det de gjør. Dette tillater oss å utvikle kreative løsninger som imøtekommer deres behov og ønsker. Våre team er tverrfaglige med bred innsikt i både teknologi og brukerbehov. Gjennom tett dialog med våre kunder skreddersyr vi et system dere har nytte av.
Kompleksitet på prosjekter varierer. Noen prototyper kan settes opp i løpet av en ettermiddag, mens andre trenger uker og måneder. Uansett størrelse, så har vi alltid hele livssyklusen til systemet i bakhodet når vi arbeider. Vi vil gjerne hjelpe deg å skape det du trenger, så ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.