Fremhevet bilde

I skyen med AWS og Serit

Labs.Technology & Labs.Design i Bergen valgte en lokal partner da de inntok skyen med AWS.

– Mesteparten av det vi tilbyr og drifter for våre kunder, ligger i skytjenesten til Amazon Web Services. Derfor trengte vi en partner som forstod båre våre behov og våre kunders behov, sier Stine Skorgen Vinnes som er daglig leder for Labs.Technology & Labs.Design.

Labs er en del av Media Bergen, og driver med alt fra strategi til innsikt og analyse, til digital markedsføring, teknologiutvikling og konsept- og tjenestedesign.

 – Vi hadde lenge egne servere i en fjellhall i Bergen. Men å passe på og drifte servere, lå egentlig utenfor vårt kjerneområde for hva vi skulle drive med. Det ble derfor en befrielsene da mye av tjenestene vi og våre kunder hadde behov for, ble flyttet til skyen.

I skyen med AWS

Labs.Technology & Labs.Design, eller Keyteq som selskapet het tidligere, har jobbet med AWS, skytjenesten til Amazon i mange år, men trengte noen som kunne ta hånd om alt som hadde med infrastrukturen rundt nettskyen å gjøre.

 – Vi valgte Serit som partner. De kan AWS og har spart oss for mye kostnader gjennom rådgivning og effektiv skyarkitektur, sier hun og forklarer: 

 – Serit har vært utrolig flinke til å rydde opp hos oss. Vi hadde for eksempel utviklingsservere som gikk døgnet rundt og generert store kostnader. Nå betaler vi «as you go». Noe så enkelt som at de slår av serverne ved midnatt, har spart oss for mye kostnader. 

Mange tjenester i skyen

Serit tar også hånd om en rekke tjenester for Labs og selskapets kunder. 

 – Mesteparten av det vi tilbyr og drifter for våre kunder ligger på Amazon Web Services, og det er Serit som håndterer alle serverne for oss på en utmerket måte. De overvåker og sørger for at tjenestene fungerer for alle våre kunder, sier hun og ramser opp noen av det de har i skyen:

 – Portaloversikt over alle serverne våre, brukerhåndtering, integrering mot våre kommunikasjonsprogrammer, som for eksempel Slack. Vi har også CDN-tjeneste som betyr at innhold leveres raskt og Cloud Watch som overvåker og varsler hvis noe holder på å gå ned. Det siste er selvfølgelig svært viktig for oss og kundene våre.  

 En god ambassadør

Serit håndterer også vakttelefonen for enkelte tjenester for Labs.

– Vi må stole 100 prosent på dem vi samarbeider med. Ofte er det Serit som møter kundene våre når det oppstår et problem eller når noe teknisk må løses. De blir på mange måter en ambassadør for oss, en oppgave de utfører på en strålende måte.  

 – Hvem kan bruke AWS?

 – Alle som bruker digitale tjenester. Det er bare å ta kontakt med oss hvis bedrifter ønsker en sikker og god skyløsning.


AWS er markedsledende innen skyløsninger, og har en kraftig vekst på markedet. Les hele undersøkelsen fra Synergy Research Group her.