Fremhevet bilde

Idag lanseres Microsoft Azure med 2 datasentre i Norge!

8. november feiret Microsoft Norge åpningen av sine norske datasenterregioner og annonserte samtidig datoen for tilgjengeligheten av skyplattformen Microsoft Azure for alle norske kunder 19. november 2019, idag!

Microsoft Azure består av et stadig voksende spekter med skytjenester som hjelper organisasjoner med å bygge, administrere og distribuere programmer i et globalt nettverk. Flere kunder har allerede tatt de norske datasentrene i bruk, deriblant Equinor, Lånekassen, DNB og Posten. Microsofts skyteknologi og de nye datasentrene vil klart være viktige steg inn mot den digitale utviklingen av Norge.

En investering i Norge – for Norge

Målet med skytjenester er å gjøre det enklere og mer effektivt å drive en virksomhet, enten det er en liten oppstartsbedrift eller et stort selskap.

– For oss er datasentrene en investering i Norge som skal bidra til vekst og å løfte norske selskaper og offentlig sektor til neste nivå. Data er en ressurs som kan bidra til en enorm verdi for Norge, hvis de lagres, behandles og analyseres på en sikker og intelligent måte. Disse datasenterregionene kombinerer lokal datalagring med global skalering, størrelse og sikkerhet, sa Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge, under møtet 8 november.

Fokus på sikkerhet, databeskyttelse og regelverk

Når virksomheter flytter til skyen, er det viktig at de kan være trygge på at dataene og programmene både er lett tilgjengelige, men samtidig også sikre og i samsvar med regelverk og retningslinjer.

Hvert år bruker Microsoft en milliard dollar på sikkerhet i skyen. I tillegg til at datasentrene er fysisk sikret, krypteres alle data og selskapet bruker avansert maskinlæring for å oppdage trusler. Microsoft har tung ekspertise som beskytter data og oppfyller sikkerhets- og personvernskrav for kunder over hele verden.

President i Microsoft, Brad Smith, besøkte Norge tidlig i november for å markere åpningen av den norske skyen og muligheten denne gir for å akselerere digital transformasjon.

-Våre kunder har betrodd oss til å beskytte, drifte og utvikle vår plattform på en måte som holder deres data private og sikre. Dette er et enormt ansvar og en tillit vi ikke kan bare kreve, men en tillit vi må gjøre oss fortjent til hver eneste dag, sier Smith.

Norske datasenterregioner tilgjengelig fra 19. november

Fra og med idag vil Microsoft Azure være tilgjengelig for alle norske kunder. I løpet av det kommende året vil datasenterregionene ekspandere med blant annet Office 365, Dynamics 365 og Microsoft Power Platform – på denne måten blir både verdens ledende produktivitetsløsninger og neste generasjons forretningsprogrammer og -verktøy tilgjengelig for norske kunder gjennom Microsoft-skyen. Idag blir det dermed for første gang mulig å få tilgang til “hyper scale” intelligent skytjeneste og datalagring på norsk jord. Det er en spennende tid for Microsoft og Norge. De nye datasenterregionene gir enestående muligheter for tilgang, størrelse og datasikkerhet på det norske markedet. Investeringene som gjøres i datasentrene er en drivkraft for innovasjon og økt global konkurranseevne for norsk næringsliv.

Stadig flere flytter opp i skyen

Innen 2022 vil 28 prosent av IT-markedet være flyttet opp i skyen, ifølge Gartner. Skiftet til mer skybasert viser at det er et stor behov for fleksibilitet og at man ser on-demand kapasitet samt pay-as-you-go-prising i skyen som en stor fordel, sier Michael Warrilow hos Gartner. I følge Gartner vil det globale sky-markedet i løpet av de neste årene stige med 17,3 prosent og ende opp med en totalverdi på 206,2 milliarder dollar. I 2021 vil verdien ha steget til 278 milliarder dollar. Det er mye penger.

Serit har lang erfaring med Azure

Serit har lang erfaring med Azure. Vi sitter på ekspertisen du trenger for en sømløs og sikker overgang til skyen.

Serit har som mål å levere mer enn bare en tjeneste. Vi ønsker å både utvikle og støtter dere gjennom hele deres digitale reise. Når din bedrift skal opp i skyen, er det viktig med en partner som forstår deres forretningsprosesser. Serit støtter og gir råd til alt fra små og store bedrifter, med ønske om å bidra med å utvinne bedriftens potensial.

Datasenterregionene i Norge vil gjøre Microsofts skytjenester mer tilgjengelig for norske bedrifter. Dette gir mulighet for sikker datalagring i Norge, som for noen er et lovkrav. Serit er partneren som hjelper dere å utnytte at Azure kommer til Norge idag. Microsoft er en av våre viktige partnere, og vi ser frem til et enda bedre samarbeid slik at vi sammen kan hjelpe bedrifter med å dra nytte av Microsoft-skyen.

Kontakt oss idag for informasjon om våre skytjenester, vi bistår med migrering til en skybasert løsning for deg og din bedrift idag!

Kilder:

Microsoft NorgeGartner Invest Analyst Insight: Catalyst 2019,