Kreativ Industri tar sikkerhet på alvor

Mette Suhr Berg i Kreativ Industri vil ha full oversikt over hvilke datasikringstiltak bedriften allerede har, og ikke minst om løsningene gjør jobben sin.

 

Derfor ønsket hun at Serit Eltele skulle gjøre en gjennomgang av bedriftens dataløsninger.

Mette tilbringer mesteparten av sin arbeidshverdag i lyse, ryddige kontorlokaler på toppen av Kunnskapsparken i Alta. Likevel, vi får ikke ta bilder før hun får ryddet det store skrivebordet enda litt til. Hun er et travelt ordensmenneske, som heller ikke lar de teknologiske løsningene «flyte» fritt.

– Som leder er du først og fremst travelt opptatt med den daglige driften. Og så lenge ting ser ut til å funke, blir det gjerne til at man utsetter å ta tak i ting. For eksempel dette med datasikkerhet, sier hun.

Kreativ Industri og daglig leder, Mette Suhr Berg, vil ha oversikt over bedriftens datasikkerhetstiltak. – Ikke minst er det fint å få en bekreftelse på at noen av løsningene som vi allerede bruker faktisk er gode nok, sier hun. Her sammen med senior IT-konsulent hos Serit Eltele, Tore Silkoset.

 

Mange av oss tenker kanskje at i utgangspunktet er dataløsningene våre gode nok. Mette har likevel tenkt mye på datasikkerhet.
– Særlig på nettløsningen vår og hvordan jeg selv for eksempel har brukt bedriftsnettet og gjestenettet om hverandre. Man hører jo mye om åpne nett som ikke er bra og så videre. Jeg er også opptatt av at vi som jobber her skal låse skjermene når vi forlater kontorplassen. Døra kan gjerne være ulåst, men datamaskinene skal ikke være det, tilføyer hun bestemt.

Kreative idéer, høy kompetanse og kommunikasjon er sentrale verdier for en virksomhet som Kreativ Industri. Mennesket er selvsagt den største verdien av alle, men det er ikke til å komme utenom at datasystemene faktisk er «livsviktige». Arbeidet som er gjort gjennom årenes løp ville være umulig å gjenskape dersom sikkerhetshull i dataløsningene skulle være årsaken til at viktig dokumentasjon og historikk forsvant. 

– Derfor har vi nå gjort en del grep, blant annet fått på plass nytt virusprogram og nytt trådløst nettverk. Vi vurderer dessuten flere endringer, blant annet når det kommer til gode e-post-løsninger.

Vil du vite mer om Sikkerhetssjekk fra Serit Eltele, ta kontakt på 400 16 300.