Fremhevet bilde

Office 365 tilgjengelig i norske datasentre

15. april 2020 har Microsoft gjort Office 365 tilgjengelig fra alle nye Cloud datasenterregioner i Norge, og fortsetter dermed suksessen fra 19. november ifjor med åpningen av sine norske datasentere og tilgjengeliggjøring av Microsoft Azure for alle norske brukere

Skyplattformen Azure og Office 365 kjernedata  er tilgjengeliggjort i norske datasentre hos Microsoft. Utviklingen av de norske datasenterregionene reflekterer det økende kundebehovet og underbygger Microsoft sitt stadige satsing på å muliggjøre en moderne arbeidsplass for deg; nemlig muligheten til sanntidssamarbeid og skydrevet intelligens levert av Microsoft 365 – verdens ledende skybaserte produktivitetsløsning. Samtidig understreker det fokuset og den viktige rollen Microsofts skyteknologi og de nye datasentrene vil ha i den digitale utviklingen av Norge. 

Dersom du har Office tjenester idag, så er alle filer og data lagret på datasentre i en annen lokasjon i Europa, og dersom du ønsker det, kan du nå be om å få dette flyttet til Norge. Ved å flytte alle dataene dine til norsk jord, vil alt du foretar deg i Office 365 oppleves litt kjappere da du er nærmere dataene dine.
Målet med skytjenester er å gjøre å gjøre det enklere og mer effektivt å drive en virksomhet, enten det er en liten oppstartsbedrift eller et stort selskap. Datasenterregionene kombinerer lokal datalagring med global skalering, størrelse og sikkerhet.

Datasenterløsninger er en sentral del av Serit sitt løsningsfokus og vår kjernekompetanse. Ett begrenset opt-in vindu er nå tilgjengelig i 6 måneder for å be om tidlig migrering. Etter dette vil det være betydelig vanskeligere å få gjennomført migrering til Norge.

Hvilke data gjelder det

Dette gjelder data som er definert som “Kjernedata” i 365 – tjenesten, dette er bl.a:

 • Exchange Online mailboks data (E-post, kalender, vedlegg etc)
 • SharePoint Online sidedata og data som er lagret på SharePoint området
  • One Drive for Business
  • Project Online
  • Project for Office 365
  • Office 365 Video services
  • Office in s browser
  • Office 365 ProPlus
  • Visio Pro for Office 365
 • Filer som er lastet opp til OneDrive for Business
 • Teams – meldinger slik som: chat meldinger, private meldinger, kanalmeldinger samt bilder brukt i dialoger

Energieffektivt og karbonnøytralt

Microsofts skytjenester tilbyr kunder et energieffektivt og karbonnøytralt alternativ for å drive deres egne private datasentre. Microsoft fortsetter sitt fokus på R&D for efficiency og renewable energy og vil lansere et nytt datadrevet sirkulært cloud-initiativ ved å bruke Internet og Things (IoT), blockchain og AI for å monitorere prestasjonen og effektivisere gjenbruket, videresalget og gjenvinningen av datasenterutstyr, inkludert tjenester. Dette betyr at de norske datasentrene er miljøvennlige. Norges gode tilførsel av vannkraft, i tillegg til andre fornybare energikilder, sørger for en rekke fordeler for Microsofts datasenterregioner i Norge. 

Med kombinasjonen av høy kompetanse og teknisk ledende leveranse hjelper vi deg med migreringen, kontakt ditt lokale Serit kontor i dag!