Innen 1. januar 2019 må alle virksomheter med kontantsalg oppgradere eller fornye sine kassasystemer. Serit tilbyr kassasystem som oppfyller kravene.

 

Fra 1. januar 2019 må alle bokføringspliktige som driver med kontantsalg ha systemer som oppfyller kravene i kassasystemlova og kassasystemforskrifta. Dette gjør at virksomheter enten må skaffe seg nye kassasystem, eller oppdatere sine nåværende.

Det er leverandørens ansvar å levere et system som følger loven, og det er i 2018 ikke lov å selge kassasystemer som ikke oppfyller kravene.

Femti til hundre tusen kassaapparater må byttes ut

Det anslås at det er femti til hundre tusen kassaapparater som må byttes ut i løpet av 2018. Mange er allerede i gang, og vi i Serit anbefaler alle virksomheter å være tidlig ute for å rekke å omstille seg til det nye systemet, og før presset i bransjen øker.

Om man fra 1. januar 2019 ikke har et kassasystem som oppfyller kravene, vil bedriften bli ilagt dagbøter.

Serits kassasystem oppfyller kravene

Kassasystem POS fra Serit oppfyller de nye kravene fra 2019. Med vårt system får du mye mer enn bare en betalingsløsning.

Serits kassasystem løser alle oppgaver for vare-, kunde og ordrehåndtering. Systemet skreddersys og tilpasses din bedrift og deres behov.

Ved dagsoppgjør sendes transaksjonen rett til ditt regnskapssystem eller regnskapsfører. Alle data lagres både lokalt og i skyen, for ekstra sikkerhet.

Bestill en GRATIS demo av vårt kassasystem i dag.

Et kassasystem skreddersydd for din bedrift

Alle bedrifter er forskjellige, og en restaurant vil ha et helt annet behov enn en klesbutikk. Systemet kan skreddersys etter deres ønsker og utfordringer.

Når du velger et kassasystem fra Serit vil en prosjektleder følge deg hele deg hele veien, og sørge for at systemet tilpasses dere. Vi sørger for oppsett mot deres regnskapsprogram eller regnskapsfører, og sørger for alle integrasjoner dere trenger. Dere får en grundig opplæring og lærer dere å bruke systemet på best mulig måte.

Fordeler med Kassasystem POS

 • En mer effektiv samhandling med regnskapsfører- og regnskapsprogram
 • Færre muligheter for feilkilder og menneskelige feil
 • Support 24/7
 • Svært enkelt i bruk, men avansert nok til å dekke alle behov
 • Gi ansatte forskjellige tilganger til f. eks. oppgjør og prisjustering
 • Du kan sjekke omsetning og dagsoppgjør fra mobil eller nettleser, uansett hvor du er
 • Integrert kortbetaling som legges i oppgjør
 • Gavekort og register opp mot kundelister
 • SWAP-avtale, ved feil på utstyr får du tilsendt nytt umiddelbart
 • Tellehjelp
 • Livestatistikk og historikk
 • Varetelling rett opp mot system

Alt dette gjør at du frigir tid du kan bruke på drift, kunder og bedriftens kjernevirksomhet, mens systemet og regnskapsfører tar seg av resten.

Derfor skal du velge kassasystem POS fra Serit

Serit er på Skatteetatens liste over kassasystemer med produkterklæring, og velger du vårt system er du godt rustet for å møte kravene fra 2019. Ved å velge et såpass avansert system som dekker alle dine behov, frigjør du tid til andre viktige oppgaver.

Med sine 22 lokalkontorer, dekker Serit hele Norge. Vi er lokale, samtidige som vi er nasjonale, og har en nærhet til alle våre kunder. Vi tilbyr norsk support, og du som kunde har en trygghet i å velge en av norges ledende leverandører innen IT.

Book en demo i dag!

Om din bedrift vurderer et nytt kassasystem, ta kontakt med oss i Serit. Vi tilbyr gratis og uforpliktende demonstrasjon av vårt system, og du får anledning til å stille spørsmål og diskutere hvilken løsning som passer best for deg og din bedrift.

Bestill en demo av vårt kassasystem i dag.

Hvorfor kommer det nye krav til kassasystemer?

VISA offentliggjorde i mai 2013 en rapport om nordmenns skjulte økonomi. Summen ble anslått til ca. 420 milliarder per år, noe som utgjør rundt 14% av vår totale økonomi.

Svart økonomi er høyest i byggenæringen med 31%, med engros- og detaljhandel på andreplass med 20% og hotell- og restaurant med 19%.

Det har til nå blitt stilt svært få krav til funksjoner og oppbygging av kassasystemer. Ved kontroller er det blitt avdekket at kassaapparater er satt opp på en måte som gjør det mulig å skjule kontantsalg. Det nye regelverket gjør det vanskeligere å manipulere kassa, og unndra kontantsalg.

Målet er å bekjempe svart økonomi, og sikre en mer rettferdig beskatning i kontantsalg bransjen.

Dette er et godkjent kassesystem

Med et «godkjent system» menes det at leverandøren oppfyller de nye reglene, kan dokumentere dette, og har registrert systemet med en egenerklæring i Altinn.

Her finner du en oversikt over godkjente kassasystemer..

Eksempler på påbudte funksjoner

I de nye kravene innebærer det at mange funksjoner blir påbudt, og noen blir forbudt. I de nye systemene må man blant annet skrive ut fysisk kvittering, det kan bare skrives ut èn  kopi, kassen kan ikke brukes så lenge kassaskuffen står åpen, man må kunne lagre og sikre elektronisk journal slik at denne ikke kan endres i ettertid, og det må skilles klart mellom positive og negative beløp.

Bestill en demo av vårt kassasystem i dag, eller ta kontakt med ditt lokale Seritkontor om du har spørsmål.