Fremhevet bilde

Privat sky med HPE GreenLake

En offentlig sky gir mange fordeler, men noen ganger er det mer hensiktsmessig å lagre data privat. Det kan du enkelt gjøre med nye HPE GreenLake. 

– Stadig flere forstår at de ikke ukritisk kan flytte all bedriftsdata til en offentlig sky langt borte. Det er lover som gjør offentlig lagring komplisert, i tillegg til at mange bedrifter ønsker å verne om sensitive data i sin «egen kjeller». Her kommer GreenLake inn, forklarer Andreas Abrahamsen, salgsspesialist for GreenLake i HPE. 

Betalingsmodellen til GreenLake er en pay-as-you-go-variant som allerede har slått svært godt an i markedet. I motsetning til mange andre modeller vil du som kunde kun betale for de tjenestene du faktisk bruker. 

– Kundene slipper store investeringer i tjenester de ikke trenger, og kan enkelt legge til ressurser når behovet oppstår, sier Abrahamsen. 

SKREDDERSY: GreenLake er infrastructure-as-a-service. I korte trekk betyr det at du som kunde kan være med å skreddersy din egen løsning, og enkelt legge til nye tjenester etter hvert som du trenger dem.

Flexible Capacity – med tjenestefokus 

For noen ser kanskje innholdet i GreenLake kjent ut. Faktisk har HPE hatt en forgjenger til GreenLake på markedet i Norge i hele ti år under navnet Flexible Capacity. 

– Flexible Capacity er en ren økonomisk modell med fleksibel kapasitet. Vi har videreført egenskapene fra Flexible Capacity til GreenLake, samtidig som vi har gjort den mye mer tjenesteorientert – vi gir kundene mulighet til å bygge tjenester basert på det de trenger, forklarer Abrahamsen. 

Tjenester du kan legge til inkluderer blant annet maskinlæring, VMs, VDI-lagring, Container teknologi og big data. GreenLake fungerer med de fleste kjente IT-løsninger som Azure, AWS, Citrix og VMware. 

Passer GreenLake din bedrift? 

Det viktigste argumentet for å velge GreenLake er at du får tilgang på ny teknologi uten store investeringer på forhånd.

Alle bedrifter har bruk for privat infrastruktur i en eller annen form. HPE er imidlertid tydelig på at hvis det skal lønne seg å ta i bruk GreenLake bør bedriften være av en viss størrelse. 

Som med alle andre IT-løsninger trenger GreenLake vedlikehold og rutinemessige oppdateringer. For å gjøre kundenes hverdag enklere tilbyr HPE en kontaktperson til alle GreenLake-kunder. Kontaktpersonen har ansvar for å planlegge utviklingen, fremtiden og generell support i ditt kundeforhold. I tillegg vil du som kunde av Serit få tilgang til hjelp fra ditt lokale kundesenter. 

– Vi ser at kundetilfredsheten øker betraktelig av å ha en direkte kontakt, samtidig som det gir oss mulighet til å være proaktive og minimere nedetiden til kundene våre. Dette skaper også et godt samarbeid med våre partnere. Kvalitet i leveranse og gode kundeopplevelser er viktig for våre partnere og for oss, forteller Abrahamsen. 

FOR ALLE: GreenLake-konseptet ekskluderer ingen, men ifølge HPE er det ekstra relevant for bedrifter som opplever stabil vekst.

Lokal tilstedeværelse med Serit

Som en langvarig partner av Serit har HPE lokal tilstedeværelse i hele Norge. 

– Selv om vi er et internasjonalt selskap har vi alltid hatt en lokal strategi. Vi er tilgjengelige for kundene våre, og tilbyr lokal support. Det er viktig for oss, sier Abrahamsen. 

Tette, lokale samarbeid med de store internasjonale leverandørene er noe Serit setter høyt. Det gir mulighet til å tilby kompetanse og tjenester i verdensklasse på et lokalt nivå over hele Norge. 

Vil du vite mer om GreenLake? 

Infrastructure-as-a-service blir stadig mer aktuelt og nødvendig for norske bedrifter. Lurer du på om din bedrift burde ta i bruk GreenLake? I Serit har vi flere eksperter som kan hjelpe deg å navigere mylderet av IT-løsninger for å finne den løsningen som passer deg best. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.