Fremhevet bilde

Råsterke Mac’er med M1-chip skaper verdier i norske virksomheter – last ned Forrester rapporten

Apple lanserte nylig de nye MacBook Pro-maskinene med sin egenutviklede råsterke M1-chip. Les rapport fra Forrester Research om verdien av en Mac i en virksomhet.

Når verden forandrer seg, gjør bedrifter det også. Når store grupper jobber hjemmefra er behovet for support et annet enn når de fleste sitter sammen på kontoret. Og private enheter blir oftere endel av arbeidsflyten enn før når ansatte finner løsninger som passer best for dem. Resultatet er blandingsmiljøer der for eksempel bedrifter som har gått for en ren PC-plattform opplever at Mac-enheter plutselig utgjør en stor del av bedriften maskinpark.

Mac-familien er et lønnsomt bekjentskap.

Tall fra en rapport skrevet av det uavhengige analyseselskapet Forrester Research viser at Mac-enheter i en virksomhet har en dokumentert, økonomisk oppside.

Målet er ikke nødvendigvis et rent Mac-miljø, men muligheten til å drifte både Mac og PC på samme plattform – og valgfrihet for de ansatte når det kommer til hva slags enheter de ønsker å jobbe på.

Les hele undersøkelsen her:

  • Ved å registrere din e-postadresse bekrefter du å ha lest vår personvernerklæring og godtar at vi sender deg deg e-post med informasjon om relevante webinarer og tilbud.

Motiverte medarbeidere, lønnsom drift

Det handler blant annet om reduserte supportkostnader og færre etablert support-saker. Og mange IT-ansvarlige som Forrester har snakket med forteller at de opplever Mac-plattformen som enkel å drifte:

“It’s much, much easier to manage our Macs. The marriage of the hardware and software is difficult to beat. Every time we buy a new PC, it’s a whole new set of drivers, software, and imaging that we have to deal with.”

IT-direktør, produksjonsvirksomhet

Videre dokumenterer rapporten som Forrester har laget på oppdrag fra Apple, at selv om en Mac er dyrere i innkjøp enn en PC, så ender sluttregnskapet pr. enhet allikevel i pluss med 50 dollar – blant annet fordi operativsystemlisensen er inkludert og mye sikkerhet er bygget inn i systemet og maskinen.

Stillegående og superrask

I november 2020 markerte Apple en ny ære for Mac; de lanserte den nye, egenutviklede og -produserte M1-chippen. Tidligere har MacBook Air og MacBook Pro vært avhengig av en rekke chipper, fra CPU-hjernen til sikkerhetsfunksjonene og styringen av USB-C-portene. Nå er alt samlet i én ny chip som dekker alle behov.

Den nye MacBook Pro med M1-chip.

De nye MacBook Pro-maskinene med M1-chippen leverer opptil 2,8 ganger bedre prosessorytelse og opptil 5 ganger raskere grafikk. Batteriet rekker i inntil 20 timer og viften er erstattet av en ny varmesprederteknologi som håndterer varmeutviklingen uten en lyd.

Se Apples presentasjon av den nye Mac’en her.

Serit hjelper deg

Vi har lang erfaring med Mac på arbeidsplassen – fra blandingsmiljøer med både Mac og PC til rene Mac-miljøer som driftes på Apples egen plattform. Vi kan migrasjon fra PC til Mac, vi kan gi råd om hvilke løsninger, maskiner og programvare som passer til hvilke virksomheter og bedrifter – og vi har et overordnet fokus på produktivitet og sikkerhet i vår rådgivningsdialog med våre kunder.

Ta kontakt med ditt nærmeste Serit-kontor i skjemaet til høyre.

Se vårt utvalg av Apple-enheter i Serit sin nettbutikk.