Fremhevet bilde

Referanse:

PC-er som beskytter rådmennene mot visuell hacking

27. september 2021

SYS IKT har vært kunde av Serit i 12 år. I løpet av disse 12 årene har de fått levert servere og infrastruktur, katalogtjenester som Active Directory samt en del integrasjonsarbeid.

Stein Mortensbakke er driftssjef i SYS IKT som drifter IKT-løsningen for 10 kommuner i Sogn og Fjordane. SYS IKT drifter et felles datasenter for alle kommunene, forvalter utstyr og driver med rådgivning og innkjøp. I tillegg yter de driftstjenester og vedlikehold for samarbeidskommunene.

Når det ble på tide å bytte ut utstyret til mange av rådmennene og avdelingsledere, falt valget på HP EliteBook x360 levert av Serit i Førde.

– Vi har brukt mye utstyr fra HP tidligere, og jeg tror 85–88 % av det vi utstyret vi bruker i dag er fra HP. Så kom den nye modellen som er mer «high-end», og oppfylte mange viktige spesifikasjoner, både når det gjelder størrelse og batteritid, men også når det gjelder sikkerhet. HP EliteBook x360 oppfylte kriteriene vi hadde, forteller Mortensbakke.

Ett tastetrykk forhindrer visuell hacking

Rådmennene og ledelsen i kommunene er mye på reise. Det innebærer en del jobbing på alt fra fly og tog til hotelllobbyer. Det er praktisk å ha muligheten til å jobbe på denne måten, men det er viktig å passe på hva sidemannen får med seg.

Visuell hacking er en økende trussel vi hører stadig mer om. Med visuell hacking mener vi at andre får innsyn på PC-skjermen og kan se sensitive data og bedriftshemmeligheter samt få med seg innloggingsinformasjon. Dette kan få store konsekvenser.

Med HP EliteBook x360 kan rådmenn, ledere og prosjektledere i kommunene tilknyttet SYS IKT jobbe trygt. Laptopen fra HP er den første PC-en som har et innebygget sikkerhetsfilter på skjermen, som ved et tastetrykk reduserer 95 % av innsyn fra siden. Dette gjør at kun den som sitter direkte foran skjermen kan se hva som er der.

– På den måten kan de som jobber med de mest sensitive sakene også jobbe hvor de vil, når de har et innebygget sikkerhetsfilter, sier Mortensbakke.

Flere gode grunner til å velge HP EliteBook x360

I tillegg til å oppfylle SYS IKTs strenge kravspesifikasjoner, oppfyller de også ønsket om forlenget livssyklus på utstyret de kjøper inn.

– Vi har et fokus på livssyklusen til produktene våre, og ønsker at de skal vare lenge. Det gjør HPs produkter. De kan også brukes med eksisterende tilbehør som dokkingstasjoner og annet.

HPs EliteBook x360 omtales som «verdens sikreste PC». I tillegg sørger innebygde sikkerhetsløsninger for at brukeren sparer tid og administrasjon i en hektisk hverdag.

– HP-modellen er bygget for enterprise-markedet, og har mange innebygde funksjoner. En stor del av sikring er oppdateringer, og det har HP gjort enkelt for oss, blant annet gjennom at vi får driverpakka fra HP inn i System Center, forteller Mortensbakke.

System Center fra Microsoft gir SYS IKT kontroll over IT-infrastrukturen, på tvers av miljøer og plattformer. Utrulling, konfigurasjon, administrasjon og overvåkning kan gjøres på ett sted.

– Hvis du skal ha en sikker PC, er administrasjonen like viktig som den fysiske sikringen. At administrasjon blir satt i system har HP laget et godt opplegg på. Det er automatikk i alt, og det er svært viktig for oss. PC-ene er ute og farter hele tiden, forteller Mortensbakke, og legger til:

– I dag kommer de største truslene fra innsiden. Dersom PC-ene våre skulle bli utsatt for noe på et annet nettverk, og det hadde kommet inn på vårt – hadde det vært en av de største risikoene.

Tett og personlig oppfølging fra Serit

-Serit er veldig flinke, og de er gode på tett og personlig oppfølging. De svarer alltid raskt på telefonen og følger oss opp. At de er lokale gjør også samarbeidet enklere. Alt blir lettere når vi sitter nærme hverandre, forteller han.

På spørsmål om driftssjefen i SYS IKT kan anbefale Serit andre, svarer han:

– Ja, uten tvil. Det er fordi de har bra kompetanse på det de jobber med, og fordi de er flinke på å følge opp prosjektene sine.

Vil du vite mer om våre løsninger?

Ta kontakt med oss i dag.

Finn forhandler