Fremhevet bilde

Referanse:

SimpliVity servere sikrer HMR Groups drift

19. januar 2022

HMR Group har vært kunde av Serit siden oppstarten år 2001. De leverer mekanisk spesialkompetanse og helhetlige løsninger til prosess-, energi, olje, gass- og infrastruktur industrien. HMR har hovedkontor på Husnes i Hordaland, og har seks andre produksjonsfasiliteter i form av mekaniske verksteder langs Vestlandskysten.

– Fordi vi er lokalisert flere steder i Norge, er vi avhengige av å ha en digital plattform som fungerer. For å drifte et konsern blir IT-løsningene en svært viktig del av arbeidshverdagen vår, forteller Administrerende Direktør Anders Seim Jr.

Serit har interesse og kompetanse på våre oppgaver

HMR har fått levert konsulenttjenester innenfor IT og rådgivning i 18 år. For to år siden tegnet de ny avtale med Serit i Husenes om nytt IT-utstyr, software, hardware og servere.

Utstyret vi hadde var gått ut på dato, og vi trengte å fornye oss. Når tiden var kommet måtte vi ta en beslutning rundt utstyr og leverandør, sier han. Valget falt igjen på Serit.

Vi tok valget basert på et langt samarbeid, og at Serit har kompetanse på det vi driver med. De har både vist interesse og har kompetanse for våre oppgaver. De er også veldig fleksible og positive, og stiller opp når vi trenger det som mest, forteller Seim Jr.

HMR Group fikk en komplett fornyelse med hybride IT-tjenester basert på Office 365 og en privat sky av dedikerte servere for spesialiserte og sensitive systemer.

Vi får tilbakemeldinger fra de ansatte om at de opplever det som et mer moderne og velfungerende IT-system, men alt har sine utfordringer i den teknologiske verden. Både teknologien som er tatt i bruk og på server-siden, forteller Seim Jr.

SimpliVity sikrer driften

Med produksjonsfasiliteter spredt ut over forskjellige lokasjoner langs Vestlandskysten, er det viktig at sikkerheten ivaretas for maksimal oppetid og minimalt med forstyrrelser i driften. HMR Group fikk levert SimpliVity-servere, som oppfyller konsernets behov.

– Vi har fått sikrere drift i form av servere som er lokalisert hos de ulike bedriftene. Serverne kommuniserer og tar backup av hverandre en gang i timen. Det betyr at om anlegget på Husnes skulle falle ned, har vi en backup på hva som skjedde for en time siden i Øvre Årdal, forteller han og fortsetter:

– Dette er kritisk for å komme i gang igjen på relativt kort tid. Vi må holde driften oppe for å levere kvalitet, og ikke minst for å kunne levere det kundene våre trenger. Det er kundene våre vi lever av, forteller Seim Jr.

Hyperkonvergerte løsninger fra Serit

SimpliVity-serverene HMR Group har fått levert av Serit, er noe som på fagspråket kalles hyperkonvergert infrastruktur. Enkelt forklart er alle basisfunksjoner fra et datasenter samlet i én enhet. De største fordelene er at det gir bedre utnyttelse av ressurser, er enkelt å administrere og gir forutsigbar drift.

I HMR Groups tilfelle har de servere som tar backup hver time på hver lokasjon, for å beskytte spesialiserte og sensitive systemer.

Vil du høre mer om SimpliVity? Ta kontakt med oss.

Serit har virkelig levert til forventningene

Anders Seim Jr. forteller at samarbeidet med Serit i Husnes fungerer veldig bra.

– Samarbeidet går veldig bra. De er gode på tilbakemeldinger, og flinke til å følge oss opp. De har virkelig levert til forventningene. De forstår HMRs behov, og er både ærlige og samvittighetsfulle. De leverer tilpasset utstyr i forhold til akkurat det vi trenger, og prøver ikke å selge oss noe unødvendig.

HMR Group har fått levert tjenester spesialtilpasset deres bedrift og behov. Serit er flinke til å forstå kundens behov, og det er derfor vi valgte dem, avslutter Seim Jr.

Vil du vite mer om våre løsninger?

Ta kontakt med oss i dag.

Finn forhandler