Fremhevet bilde

Sånn velger du riktig skjerm til arbeidet

Hvilke kriterier det er viktig å legge vekt på når man skal velge en god skjerm til arbeidet? Leverandørene er mange og tilbudet variert, og en av dem Serit samarbeider med for å dekke kundenes behov for gode skjermløsninger er Dell Technologies. 

Dell rangeres som en ledende aktør på skjermteknologi, med et utvalg som dekker de fleste behov – og ikke minst budsjetter. Tilbudet spenner fra rimelige, men gode skjermer som treffer «hverdagsbrukerne» som kanskje ikke sitter ved skrivebordet hele dagen, via UltraSharp-serien med overlegen fargegjengivelse og oppløsning til svært gode kontorskjermer med USB-C-tilkobling og spesialskjermer for blant annet møterom. En rekke funksjoner, løsninger og produkter er utviklet for å hjelpe brukerne til å få mer ut av skjerminvesteringen, for eksempel Dell Display Manager (se nedenfor).  

Oppløsning og størrelser

Byråkrater, advokater, regnskapsmedarbeidere og logistikksjefer trenger vanligvis en annen skjerm enn arkitekter og produktdesignere, ingeniører og fotografer. – Og de to viktigste kriteriene vi snakker om i da, er oppløsning og størrelse.  

Har du behov for et sylskarpt bilde der detaljene er avgjørende for kvaliteten på arbeidet ditt, velger du skjermene med høy oppløsning. For noen er også fargegjengivelsen og muligheten til å kalibrer skjermen selv, viktig. Det legger føringer på hvilke alternativer du har. 

De siste årene har det blir stadig vanligere å jobbe på flere skjermer. Vi har sett undersøkelser som viser at effektiviteten går opp når du kan ha eposten din på den ene skjermen og dokumentene du jobber med på den andre. Da er det blant annet viktig om du lett kan koble skjermene sammen og sette de opp som ett sammenhengende skrivebord.  

Nå lanseres det også stadig fler store skjermer i landskapsformat, for eksempel Dell sin buede 49–tommer store Dell UltraSharp 49 Curved Monitor. Den erstatter to 27-tommere, som har vært en vanlig kombinasjon til nå. 

For de som er bekymret for om 49 tommer rett og slett blir for stor og uoversiktlig finnes Dell sin gratis Dell Display Manager som sørger for orden. Med denne installert kan du på forhånd organisere innhold og programvinduer på skrivebordet i forskjellige mønstre, slik at du for eksempel alltid har epost helt til venstre og Teams ut på høyresiden.  

Dropp dock – gå for USB-C i stedet

Tidligere var tilkoblingen til en eller flere skjermer en problemstilling som mange slet med. Du trengte riktig kabel, ofte en dokkingstasjon – og hvis en kollega eller noen andre på hjemmekontoret ville koble seg opp med sin egen maskin på de samme skjermene trengte du en dokkingstasjon til.  

I dag er dette noe du enkelt løser med en skjerm med USB-C-kobling; en port som også er i ferd med å bli standard på de fleste PC’er – og som allerede er det på de nyeste bærbare PC’er. Det betyr i praksis at du kan koble de fleste maskiner på den samme skjermen, eller flere skjermer etter hverandre. Du kan også droppe ladekabelen for heller å lade via skjermtilkoblingen – bare du husker å sjekke på forhånd at skjermen er kraftig nok til å lade din spesifikke PC. 

Se for eksempel Dell 27 USB-C Monitor

Tenk ergonomi

Den plutselige overgangen til hjemmekontor har ikke bare skapt et informasjonsbehov om skjermer, men fungert som en påminnelse om at forhold knyttet til ergonomi også handler om helse. Mange tilbragte de første ukene hjemme i mars ved et stuebord, på en pinnestol, med blikket festet på en 13 tommers PC-skjerm. Da tar det ikke lang tid før kroppen sier i fra at arbeidsstillingen rett og slett kan være skadelig.  

En god skjerm bør kunne høydejusteres, svinges rundt sin egen akse og vippes i forskjellige vinkler. Hvis den i tillegg kan vendes på høykant har du en ekstra mulighet som mange benytter seg av, for eksempel når de skrive lange dokumenter eller jobber med programmering.  

Det er overraskende hvor mye penger som investeres i datamaskinen, sammenliknet med beløpet som brukes på en eller flere skjermer. Fra et arbeidsgiverperspektiv er det lite lønnsomt å prøve å spare på dette området. En god skjerm gir et bedre resultat, mindre slitne medarbeidere – som kanskje til og med får gjort mer.  

Se for eksempel Dell 24 USB-C Monitor

Prøv før du kjøper 

Dell sin «Try and buy”-ordning gjør det enklere å kjøpe riktig skjerm. Du låner skjermen i inntil 90 dager før du bestemmer deg for om du vil kjøpe den eller ikke. Faktura kommer automatisk hvis du ikke gir beskjed om noe annet etter de 12 ukene der du får testet ut om løsningen passer for deg og dine arbeidsoppgaver.  

 En ekstra sikkerhet er også «Advanced Exchange»; uansett hva eller hvor stort eller lite problemet er, leverer Dell en ny skjerm til deg dagen etter at feilen ble meldt. I en tid der mange er avhengige av at IT-løsningen fungerer, hele tiden, sørger denne garantien for minst mulig problemer – hvis det skulle oppstå et problem.  

Alltid miljø i fokus

Serit tenker alltid miljø – ved valg av løsninger, når vi anbefaler leverandører og når vi velger produkter. Denne ambisjonen deler vi med Dell – som tenker bærekraft og miljø i alle ledd av virksomheten og i produksjonen. De realiserer ambisjonen om grønn produksjon og grønne produkter blant annet gjennom sitt eget Closed-loop Recycling Program for plast som benyttes i skjermene og ved å benytte resirkulert papp i esker og støtteelementer i forbindelse med transport.  

Les mer om Dell sine skjermer og teknologi her.