Fremhevet bilde

Serit Eltele frister IT-hoder med stipend

Koronaåret 2020 ble et rekordår for Serit Eltele. Nå lyser IT-bedriften ut et stipend i jakten på framtidas IT-kompetanse. 

Jens-Harald Jenssen er strålende fornøyd med det Serit Eltele har fått til i året som gikk. At tilgangen på IT-kompetanse skranter, er likevel en realitet som IT-bransjen må forholde seg til. Nå vil Serit Eltele gjøre noe med den negative trenden.

Vil at flere skal starte på utdanningen i Alta
– Derfor lanserer vi i år et stipend på 15.000 kroner. Stipendet retter seg mot studenter som satser på en utdanning innen datateknikk ved UiT (Norges arktiske universitet), og som fullfører første året i Alta. Søknadsfristen blir nærmere høsten og etter at studieplassen er bekreftet og dokumentert. Aktuelle kandidater kan likevel allerede nå sende oss en uforpliktende interesse-melding, oppfordrer direktøren i Serit Eltele.

Hvem kan søke?
Stipendet retter seg mot IT-studenter som skal starte på bachelorstudiet i datateknikk ved Norges arktiske universitet (UiT) i Alta høsten 2021. Dette er kriteriene for å kunne søke:

  • Studieplass må være bekreftet av UiT
  • Søker må starte og fullføre første året av utdanningen på UiT i Alta 
  • Søker må være fra Troms og Finnmark 
  • Den som får tildelt stipendet må bla. levere en student-rapport til Serit Eltele

Serit Eltele samarbeider med UiT ut fra et ønske om å bidra til rekruttering til IT-studiet og selvsagt til bransjen. Videre har engasjementet sitt utspring i et etterlengtet utdanningstilbud som i dag ikke finnes i Alta. Tidligere var det nemlig mulig å ta en bachelor innen IT ved UiT. Serit Eltele ønsker så klart et «rått og fremoverlent» studietilbud tilbake til byen.

En viktig årsak til at Serit Eltele finnes
– Tilbudet var en viktig årsak til at bedrifter som vår faktisk eksisterer. Kjernen av de som har vært med å bygge opp Serit Eltele har sitt utspring fra UiT. Vi skulle så gjerne se at man fikk på plass igjen en utdanning som kunne produsere 10-20 IT-kandidater hvert år. Det ville hatt en positiv effekt både for dagens- og kommende IT-bedrifter, sier han.

(saken fortsetter under bildet)

NK/Personalsjef, Linda Tangen, og direktør i Serit Eltele, Jens-Harald Jenssen, merker godt at tilgangen på gode IT-kandidater svikter. Nå lokker de med et stipend for å få flere i nord til å sikte mot en jobb hos lokale IT-bedrifter.

Viktig betingelse for vekst
– Vårt mål er å lokke flere til å starte på utdanningen, motivere og hjelpe dem på veien mot en jobb innen IT. Næringen har et stort kompetansebehov som må innfris dersom bedrifter som vår skal kunne fortsette å vokse. Et udekket kompetansebehov innen IT er et samfunnsøkonomisk tap, sier Jenssen.

Vil komme i kontakt med de unge 
Serit Eltele vet at ungdommer fra Alta planlegger å starte på IT-studier rundt omkring i landet.  Dette er ungdommer som bedriften trenger, og ønsker å komme i kontakt med.  

– Vi ønsker å la dem fortelle historiene sine underveis i utdanningen, at de skal bli kjent med vår bedrift, og ha lyst til å jobbe hos oss når de en gang kommer tilbake til Nord-Norge og Alta. IT-bransjen trenger flere flinke hoder, vi håper at stipendet vil stimulere til økt interesse for å velge IT.