Fremhevet bilde

Slik velger du riktig laptop

Koronapandemien, karantene og hjemmekontor har trolig endret arbeidslivet for godt. Her gir vi våre beste tips til å velge riktig laptop til dine ansatte – slik at din bedrift er klar for dagens og fremtidens arbeidsliv.

STANDARDISERING ELLER SPESIALISERING: Det optimale er å finne balansen.

 – Det første jeg spør om er hva laptop-en skal brukes til, forklarer Magnus Vinsrygg, salgskonsulent og IT-rådgiver i Serit. 

Å velge riktig laptop kan være en utfordring for mange bedrifter. Utvalget er stort og velger man feil ender du raskt opp med frustrerte og lite effektive ansatte. 

– Selv om jeg er en sterk tilhenger av å standardisere IT-utstyret for å øke sikkerheten og forenkle administrasjon, anbefaler vi nesten alltid å gruppere brukerne i virksomheten basert på behov, og så tilpasse et utvalg av PCer og oppsett som passer disse, sier Vinsrygg. 

Ved å standardisere utstyret man bruker får man en praktisk forutsigbarhet og gode rutiner ved utskiftninger, service, oppdateringer og onboarding av nye ansatte. Men man må ikke standardisere for mye. Ulike ansatte utfører ulikt arbeid og trenger derfor forskjellige verktøy for å gjøre jobben sin. 

Dell Technologies har lenge vært en favoritt på bedriftsmarkedet med sine innovative løsninger som kan tilpasses hver enkelt kunde. 

– Latitude-seriene fra Dell er blant våre mest populære PCer. I år kom en ny utgave, Latitude 9510, som passer perfekt for ansatte som jobber hjemmefra eller på farten – slik stadig flere gjør, ikke minst nå i disse koronatider, sier Vinsrygg. 

PERFEKT FOR MODERNE BRUK: Latitude 9510 fra Dell. 

Latitude 9510: Tilpasset det moderne arbeidsliv 

Latitude fra Dell har eksistert i flere tiår, men deres nyeste Latitude 9000-serie er som skapt for det moderne arbeidslivet. 

– Denne serien er best på lyd, bilde og samhandling. Brukeren kan ta hele kontoret med seg, pakket i en PC. I tillegg er den utrolig lett og fleksibel, forteller David Hall, Produktsjef i Dell Norge. 

Latitude 9510 kommer med Dell Optimizer – et software verktøy som tilpasser PCen til brukeren. Det vil si at PCen optimaliserer brukeropplevelsen ved å lære seg hvordan du bruker den. Et eksempel er når du samhandler via Microsoft Teams eller Zoom, og Dell Optimizer overvåker de omkringliggende forholdene for å tilpasse høyttaler og mikrofon slik at audio-opplevelsen er optimal både for deg som bruker PCen, og de som hører på. 

Dell Optimizer tilpasser seg også arbeidsdagen din. Starter du alltid dagen med å sjekke e-post i Outlook, før du går inn i PowerPoint, vil Dell Optimizer ha Outlook klart til deg hver morgen samtidig som den forbereder PowerPoint i bakgrunnen. Dette gjør at PCen går ekstremt fort og alltid er klart for ditt bruk. 

Selv om Latitude 9510 først ble tilgjengelig i mai 2020, har Serit allerede erfart at dette var en etterlengtet PC i markedet. 

– Latitude 9510 er perfekt for dagens arbeidsliv. For bedrifter som har innført hjemmekontor, eller med ansatte på farten, er dette midt i blinken. Vi har allerede mottatt flere bestillinger fra kundene våre, sier Vinsrygg. 

Latitude 9510 er perfekt for dagens arbeidsliv

– Magnus Vinsrygg, Senior Salgskonsulent og IT-rådgiver i Serit.

IT for flere brukertyper 

Dell, på samme måte som Serit, har lenge jobbet ut fra at hver bedrift har forskjellige brukertyper med ulike behov. 

– Når brukertypene og behovene er definert kan man enkelt tilpasse IT-utstyret til de ulike gruppene. Velger man kun en type standardutstyr til alle ansatte kan det gå kraftig utover hva de klarer å prestere, forklarer Hall. 

I konseptet Unified Workspace tilpasser Dell alt av utstyr og verktøy til de forskjellige brukertypene. Dette frigjør tid for bedriften og gir de ansatte den PCen de trenger for å få jobben gjort. 

Vil du lese mer om Unified Workspace? Klikk her! 

Invester i virksomheten med Dell Financial Services 

Dell Financial Services tilbyr mange forskjellige muligheter og meget gode vilkår for finansiering ved kjøp av Dell Technologies produkter. 

Akkurat nå tilbyr de 3 måneder betalingsfri avtale med 87% total eierkostnad ved leasingavtale med 12 kvartalsvise betalinger. Gjelder for klientløsninger, servere og nettverk. Tilbudet varer til 29.01.21. Tilbudet gis med forbehold om at kreditt blir godkjent.