Velkommen til TIN2024
15. og 16. oktober på Scandic Alta
Pris per deltaker: 1990,- eks. mva.
Årets Teknologidagene i nord i Alta er akkurat avsluttet. Takk for at du deltok, vi møtes på TIN igjen i 2025.
Vi kan ikke annet enn å si at det har vært veldig kjekt å møtes på TIN igjen. Vi håper at du synes det har vært verdifullt å få høre mer om hvordan teknologi og AI faktisk påvirker måten vi jobber og samhandler på – både i offentlig og privat næringsliv.
Vi vil takke alle som deltok; påmeldte, samarbeidspartnere og leverandører. Det er dere som gjør det mulig for oss å møtes på TIN i Alta én gang i året!
Har du innspill eller tilbakemeldinger til oss, må du gjerne ta kontakt på event@eltele.serit.no
Aktuelt NÅ: bli med på DAG 1 for 1290,-
Aktuelt NÅ: bli med på DAG 1 for 1290,-
Mennesker og teknologi sett fra litt ulike perspektiver. På hvilke måter spiller teknologi og digitalisering en viktig rolle når det skal tas gode beslutninger i privat og offentlig næringsliv?
Temaer som IT-digitalisering, offentlige anskaffelser, kompetanse, datasikkerhet, AI og effektive teknologiløsninger er aktuelt på årets arrangement. Du kan bare begynne å glede deg!
Og selvsagt ser vi fram til å møtes igjen for å slå av en hyggelig prat, i rause og uformelle minglepauser i standområdet. I løpet av to dager skal vi la oss inspirere og imponere, og få mange gode tips rundt hvordan teknologi kan spille en enda viktigere rolle i et stadig mer utfordrende marked.
Tilbud på tampen: Er det vanskelig for deg å sette av to dager til konferanse? Nå har du muligheten for å delta på konferansens første dag for kun 1290,-. Gjør valget ditt i påmeldingsskjema.












































PROGRAM TIRSDAG 15.10
Vi jobber fortløpende med programmet fram mot arrangementet.
09.00 - Dørene åpner
Registrering og standbesøk.
10.00 - Velkommen til årets arrangement
Bedriftsrådgiver i Serit Eltele, Tore Johansen, ønsker velkommen.
10.05 - Vidar Thomassen, Serit Eltele
Hvor vokser de gode ideene? Direktør i Serit Eltele, Vidar Thomassen, deler sine tanker rundt hvordan vi kan dyrke fram de beste ideene ved å utfordre etablerte tankesett, spille hverandre gode og bruke teknologi til å løse problemer vi ikke engang visste vi hadde.
10.25 - Kunstig intelligens – når tåka letter
Kunstig intelligens- og forretningsstrateg, Elin Hauge. Lanseringen av chatGPT i november 2022 gjorde kunstig intelligens tilgjengelig for alle. I nærmere to år har vi sett hype-bølgen stige og falle, og det florerer av påstander både om at kunstig intelligens vil løse bortimot ethvert tenkelig og utenkelig problem, og om at AI er nok en boble som vil sprekke og forsvinne. Realiteten ligger et sted imellom og kunstig intelligens kommer på ingen måte til å forsvinne. Hvorfor er det slik, og hva trenger ledere og beslutningstakere å forstå for å navigere klokt i denne komplekse verktøykassen? Hvordan kan vi få til en best mulig samhandling mellom mennesker og teknologi? Hvilke muligheter gir kunstig intelligens oss egentlig når tåka har lagt seg, og hvilke utfordringer får vi med på lasset?
11.10 - Klar for Copilot?
Endelig kan vi la Copilot gjøre jobben for oss! Vegar F. Johansen og Vemund Klausen fra Serit Eltele snakker om hva som må til for at Copilot skal møte våre behov og forventninger. Nei; det er faktisk ikke bare å kaste seg ut i det! Lær mer om hvorfor det er superviktig å være godt forberedt.
11.30 - Vi lunsjer og mingler
12.30 - KI vil lure oss trill rundt!
Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og seniorrådgiver, Jørgen Dyrhaug, oppdaterer oss på teknologi som kan komme til å påvirke virksomheten i tida som kommer. Cyberangrep har blitt hverdagskost. På hvilke måter er KI bra, og hvordan kan vi si at KI ikke er fullt så bra? Skjønner vi egentlig teknologien? Hvor forberedt trenger vi egentlig å være, hvem har ansvaret, og hvilke tiltak må på plass?
13.10 - Cyberangrep «War stories» fra virkeligheten
Rune Marius Rokke, Fence. Bedriften din er utsatt for et dataangrep, drifta har stoppet opp og du har ingen reserveløsning. Hva nå? Rune Marius tar for seg cyberangrep der Fence har bistått rammede virksomheter, hvorfor og hvordan de ble rammet. Hva kan bedrifter lære av dette? Hvordan kan du som leder og/eller IT-medarbeider være best mulig forberedt med tanke på å forhindre, oppdage og håndtere et cyberangrep?
13.40 - Pause
14.00 - Bærekraftig IT-hverdag
Det er som være med i et spill der du vet at sjansene for å tape er gode. Anbudskonkurranser utgjør en vesentlig del av hverdagen også i Serit Eltele. Noen ganger vinner vi, andre ganger ikke. Som en innledning til neste foredrag snakker Serit Eltele om hvorfor og hvordan bærekraft har blitt et viktig fokusområde.
14.15 - Klima- og miljø som kriterium i anbud
Kjersti Holum Karlstrøm og Lars Sørensen, SANDS. Har de nye kjørereglene med hensyn til klima- og miljø i offentlige anskaffelser, gitt den effekten som man håpet på? Å forholde seg til bestemmelsen kan være utfordrende – både for leverandører og offentlige oppdragsgivere. Hvor går egentlig skillet mellom vesentlig og uvesentlig miljøbelastning? Hvor lett er det å være enige om hva som gir størst mulig miljøgevinst? Klima- og miljøhensynet skal vektes med minimum tretti prosent. Så hva må til når kritiske kontrakter skal tildeles, og høye erstatningskrav skal unngås? Kjersti og Lars fra deler erfaringer, tips og råd om klima- og miljø som tildelingskriterium. Superaktuelt.
14.45 - Kommunal IT-drift – fra vugge til grav
Stian Antonsen, Harstad kommune. Hverdagen i kommunene påvirkes i høyeste grad av at datasikkerheten i arbeidshverdagen settes på prøve. Hva må til for at en kommune skal «stå han av» i møtet med digitale farer og hendelser? Harstad kommune jobber kontinuerlig med å styrke sitt digitale «immunforsvar». Hvordan påvirker sikkerhetsaspektet arbeidshverdagen til en leder for IKT brukerstøtte i en kommune, og er det spesielle utfordringer som gjør en nordnorsk kommune ekstra utsatt?
15.15 - Menneske og maskin: Muligheter og fallgruver
Imac Zambrana er en anerkjent kognitiv utviklingsekspert, og lidenskapelig forkjemper for at vi skal ta vare på menneskets kapasiteter og ressurser i teknologiens tidsalder. Imac fokuserer særlig på møtene mellom mennesker og kunstig intelligens; hva kan teknologien gjøre, hva bare vi mennesker kan bidra med, og hvordan optimalisere menneske-maskin samspillet fremover?
16.00 - Oppsummering av dagen, forfriskning og mingling
20.00 - TIN-middag for de som har meldt seg på
PROGRAM ONSDAG 16.10
Vi jobber fortløpende med programmet fram mot arrangementet.
09.00 - Oppmøte, kaffe
Vi møtes og slår av en prat før vi går i gang med dagens agenda
09.20 - Logitech
Key Account Manager Logitech, Madeleine Moen Iversen
09.40 - Ta kontroll over din IT løsning
Channel Manager Network & Security, Disnova AS – ManageEngine, Halvor Ruud
10.00 - Kaffepause
10.10 - AI pc-er: fremtidens intelligente datamaskiner
Partner Business Manager i HP, Didrik Texnes
10.30 - Innovasjon nå og i fremtiden med moderne infrastruktur
Vice President i IBM, Louise Gunsjö
10.50 - Kaffepause
11.00 - Kommunal IT-drift sett med IT-leverandørens øyne
Teknisk leder i Serit Eltele, Jonas Rushfeldt Sjøtun
11.20 - Fra fire kommuner til Vestre Varanger IKT
Leder IKT Nesseby kommune, Sten G. Olsen
10.40 - Alta kommune
IKT-leder i Alta kommune, Kjell Magne Gabrielsen
12.00 - Kaffepause
12.10 - Plenumsdiskusjon og oppsummering for alle
13.00 - Lunsj
Vi avslutter dagen og årets TIN















Elin Hauge
Elin Hauge er en kunstig intelligens- og forretningsstrateg. Hun omtales som en pragmatisk futurist og evig rebell. Med omfattende bakgrunn fra fysikk, matematikk, forretning og jus, deler hun nye og tankevekkende perspektiver på bruk og utvikling av kunstig intelligens. Elin kobler sammen den pragmatiske her-og-nå-situasjonen med et større bilde av fremtiden.
Tematikken i hennes foredrag spenner seg fra demystifisering og pragmatisk forståelse av verktøykassen for kunstig intelligens, til forretningsstrategi, lederkapasiteter og langsiktige implikasjoner. Elin manøvrerer mellom fremtidsrettede muligheter og reell verdiskaping på den ene siden, og håndgripelige og komplekse utfordringer som bærekraft, diskriminering, cybersikkerhet og de geopolitiske konsekvensene av intensiv digitalisering, på den andre. Hun er anerkjent for sin sterke og engasjerende scenetilstedeværelse, og for sin unike evne til å tilpasse sin kommunikasjonsstil og fortelling til publikum. Som moderator har hun en pålitelig, jordnær og profesjonell tilnærming til kundens behov.

Imac Zambrana
Imac Zambrana er en kognitiv utviklingsekspert. Hun er også en lidenskapelig forkjemper for ivaretakelse av menneskelige kapasiteter og ressurser, og samspillet mellom mennesker og maskiner i den teknologiske tidsalderen. Imac har en doktorgrad i utviklingspsykologi og deler sin tid mellom undervisning og forskning som Førsteamanuensis i Psykologi ved Oslo Nye Høyskole, en podcast om menneske-maskin samspill, og prosjekter knyttet til teknologi og læring.

Jørgen Dyrhaug
Oktober er nasjonal sikkerhetsmåned, så hva passer vel bedre enn å kunne ønske Jørgen Dyrhaug velkommen til TIN2024? Jørgen er seniorrådgiver ved Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). Han har en bakgrunn fra både militæret og politiet, og er en ettertraktet foredragsholder med over 2000 presentasjoner for NSM. Før han begynte i NSM i 2013, jobbet han i 14 år i Forsvarsdepartementet med fokus på sikkerhet. Dyrhaug er også sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole (NTH) og har erfaring fra privat sektor.
Cyberangrep har blitt hverdagskost. Vil KI kunne lure oss trill rundt? På hvilke måter er KI bra, og hvordan kan vi si at KI ikke er fullt så bra? Skjønner vi egentlig teknologien? Hvor forberedt trenger vi egentlig å være, hvem har ansvaret, og hvilke tiltak må på plass? Bli med på TIN, og bli oppdatert på hvordan teknologi kan komme til å påvirke virksomheten din i tida som kommer.

Lars Sørensen
Offentlige anskaffelser. Offentlig sektor kjøper årlig inn varer og tjenester for rundt 740 milliarder kroner. Ved tildelingen av kontrakter er det avgjørende for oppdragsgivere og leverandører å kunne støtte seg på kompetente, juridiske rådgivere. Regelverket om offentlige anskaffelser er i endring, og god juridisk ekspertise kan være nøkkelen når høye erstatningskrav skal unngås, eller når en kritisk kontrakt skal tildeles. Lars Sørensen er advokat og kommer fra et av landets største forretningsadvokatfirmaer, SANDS. Lars er tilknyttet firmaets faggruppe for offentlige anskaffelser. Han jobber primært med anskaffelsesregelverket, og bistår klienter på både oppdragsgiversiden og leverandørsiden med rådgivning og tvisteløsning innenfor alle typer anskaffelsessaker. SANDS bistår store og mellomstore klienter og vekstselskaper i Norge og utlandet.

Mia Oskarsson Mannsverk
Offentlige anskaffelser. Mia Oskarsson Mannsverk jobber som advokatfullmektig i SANDS, og kommer til TIN sammen med Kjersti Holum Karlstrøm og Lars Sørensen, for å snakke om klima- og miljø som kriterium i offentlige konkurranser.

Kjersti Holum Karlstrøm
Offentlige anskaffelser. Kjersti Holum Karlstrøm er partner i SANDS, et av landets største forretningsadvokatfirmaer. Kjersti leder SANDS Tromsø-kontor, og jobber spesialisert med offentlige anskaffelser og rådgivning til både offentlige og private virksomheter. Hun har omfattende prosedyre- og tvisteløsningserfaring, og har blant annet prosedert «Perpetuum-saken» for Høyesterett, en av de siste års mest kjente anskaffelsessaker. Videre er Kjersti én av ti nemndsmedlemmer i KOFA, oppnevnt av Kongen i Statsråd i 2019. Hun ble også i oktober 2022 utnevnt som medlem av lovutvalget som skal revidere anskaffelsesregelverket. Kjersti jobber også med entrepriserett og andre kommersielle kontrakter i næringslivet, og holder en rekke foredrag innenfor anskaffelsesregelverket.

Stian Antonsen
Stian Antonsen er utdannet IKT-ingeniør og jobber i dag som IKT Brukerstøtte i Harstad Kommune. Stian kommer til TIN for å snakke om hvordan kommunen jobber med datasikkerheten i kommunen, i lag med samarbeidspartnere.

Rune Marius Rokke
Rune Marius Rokke, er CoFounder og CTO i Fence AS. Han har mer en 20 års erfaring med cybersikkerhet; praktisk erfaring, som annet penetrasjonstester, sikkerhetsrådgiver og hendelseshåndterer. Rune har de siste årene praktisert som CTO, leder for Fence SOC, og deres konsulenter. Fence AS er et Norsk IT-sikkerhetsselskap med hovedfokus på sikkerhetsovervåking, hendelseshåndtering og sikkerhetstesting. Selskapet har mer en 200 kunder og partnere i offentlig og privat sektor.
Påmeldingsskjema:
Pris: 1990,- per deltaker (eks. mva). Ta kontakt med oss på event@eltele.serit.no eller ring 400 16 300 hvis du har spørsmål rundt påmelding.