Serit Logo

Sikrere Bedrift

«IT-sikkerhet kan ikke utføres med produkter og tjenester alene, da det er menneskene som utgjør den største risikoen.»​

IT-Sikkerhet er ikke lenger noe man snakker om og har fokus på i IT avdelingen, etter skyen kom for fullt så er IT-sikkerhet blitt et direkte problem for toppledelsen, det er også disse svindlerne helst vil få tak i. ​ Det er nemlig disse som kan godkjenne utbetaling av penger. Det er penger svindlerne vil ha tak i 9/10 ganger, dataene til bedriften har i 9/10 tilfeller mindre verdi fordi data er vanskeligere å omsette i penger.

Konseptet heter sikrere bedrift, for man kan dessverre aldri oppnå 100% sikkerhet, da må man koble seg av fra omverden, og da er det vanskelig å drive business. Nettkriminalitets bransjen er blitt en profesjonell bransje med bedrifter, ledere, mellomledere, agenter og support. ​ De har tatt i bruk kunstig intelligens og selger hacker tjenester as-a-service.

Et eksempel er løsepengeviruset Gancrab, dette ble solgt som en tjeneste der man kunne kjøpe antall ønskede løsepenge krypterte maskiner og hente ut overskuddet der det ble betalt ut penger for å låse opp igjen maskinene. ​ De bak denne tjenesten tjente 18 milliarder norske kroner på 2 år før de trakk seg tilbake for å nyte pensjonist tilværelsen. ​ Hele verden er deres marked, Norge er intet unntak. Har din bedrift råd til å la være å gjøre noe med dette?​

Serit sikrere bedrift er en 4 stegs metode for å sikre din bedrift bedre mot datakriminalitet. Gjennom disse stegene vil det gjennomføres simulerte angrep, analyser og opplæring, noen av stegene tar for seg menneskene, da det er disse som utgjør den største risikoen. ​Noen av stegene vil kartlegge statusen på utstyret og tjenestene dere har i dag.

Referanser

Omtale

Kontakt meg eller fyll ut skjemaet under

Serit Oslo

Serit Oslo

Serit Tromsø

Serit ITstyring

Serit Eltele

Serit Comtec

Serit Datalink IT

Serit Hålogaland

Serit Itum

Serit Nidaros

Mats Indbjør

Serit ProData

Kontakt meg eller fyll ut skjemaet

Kontaktskjema Oslo

Kontaktskjema Oslo

Kontaktskjema Tromsø

Kontaktskjema ITstyring

Kontaktskjema Eltele

Kontaktskjema Comtec

Kontaktskjema Datalink IT

Kontaktskjema Hålogaland

Kontaktskjema Itum

Kontaktskjema Nidaros

Kontaktskjema ProData Kirkenes